Pravidla jsou snadná. Stačí navštívit vybraná barokní místa v regionu a nasbírat určitý počet soutěžních samolepek. A proč zrovna barokní? Protože letošní rok byl agenturou CzechTourism vyhlášen jako Rok baroka. Na území Karlovarského kraje přitom stojí řada objektů spjatých s tímto uměleckým slohem.

Ať už se jedná o zámek Valeč, který je ukázkou vrcholného barokního stavitelství a krajinného urbanismu, nebo například kostel sv. Máří Magdaleny v Karlových Varech nebo poutní areál Lorety ve Starém Hrozňatově nedaleko Chebu. Obdivovat jejich krásu se nyní můžete vydat spolu s Karlovarským krajem. „Úkolem soutěžících je navštívit vybrané barokní památky a nasbírat osm samolepek do soutěžní karty. Tu si zájemci mohou stáhnout z webových stránek www.zivykraj.cz nebo vyzvednout na konkrétních místech, jejichž seznam je uveřejněn na stejnojmenných stránkách. Po nalepení požadovaného počtu samolepek je nutné soutěžní kartu odeslat na uvedenou adresu do 30. září,“ uvedla mluvčí kraje Jana Pavlíková.

Informace k soutěži jsou uvedeny na webovém portálu www.zivykraj.cz v sekci Baroko. „Kromě jiného tam najdete i další tipy na výlety a zajímavé informace, které jste o baroku zcela jistě nevěděli. Nechybí ani přehled akcí pořádaných Karlovarským krajem. Budeme rádi, když se stanete fanouškem facebookové stránky Živý kraj a podělíte se s námi o fotografie z navštívených míst. Vkládat je můžete i na Instagram s hashtagem #zivykraj nebo #livingland,“ dodala mluvčí.

Starostka Bečova nad Teplou Olga Haláková
OTÁZKA PRO: Olgu Halákovou, starostku Bečova nad Teplou