Například v lyžařském areálu Boží Dar – Neklid už dokončili úpravy svahů. V letošní sezóně vlekaři oficiálně otevřou sjezdovku se slalomovou tratí, jejíž zkušební provoz běžel už loni. „Lyžaři si tam budou moci měřit jízdu na slalomové trati," řekl za vlekaře Petr Oberreiter. Komfortnější zázemí budou mít i rodiny s dětmi. Pro ty vlekaři chystají vylepšený babypark, kam bude možné děti odložit a pohodlně si zalyžovat. Podle Oberreitera se Boží Dar – Neklid neobejde bez zdražení, a to o zhruba čtyři procenta.

Ceník se bude měnit i v horské Bublavě na Sokolovsku. Vlekaři dali jasně najevo, že tamní skiareál se za poslední roky stal rodinným skicentrem. Podle toho také provozovatelé upravili ceny. „Nově nebudou muset platit děti do pěti let a levnější bude i jízdně pro děti do patnácti let, zatímco doposud to platilo do výšky dítěte 140 centimetrů," řekl provozovatel bublavského skiareálu Jiří Lhota.

Základní změnu vidí také v tom, že vícedenní permanentky budou platit i v sousedním lyžařském areálu v německém Schönecku a naopak. Lyžaři tak během vícedenního pobytu na horách budou moci zavítat do dvou různých areálů.

Například celodenní jízdné podraží ze 400 na 450 korun. Bublava ale zavádí nově i pětihodinovou permanentku za 400 korun.

Novinkou na Bublavě je nová technologie přečerpávací stanice. Díky vysoké investici budou vlekaři schopni areál vysněžit technickým sněhem o poznání rychleji. „Budeme schopni zprovoznit celý areál během krátké chvíle," doplnil Lhota.

I na Klínovci chystají pro lyžaře hned několik novinek. Výrazně se propojil areál se dvěma sjezdovkami, a to se Slalomákem a Turistickou, z nichž bude možné lépe sjet na lanovku SUZUKI, čímž se trať výrazně prodloužila. Zlepšení propojení poznají lyžaři i s německým areálem na Fichtelbergu. „Mezi oběma areály bude jednou za hodinu jezdit skibus, a to z vrcholu Klínovce na vrchol Fichtelbergu. Návštěvník tak bude mít možnost využít 27 km sjezdovek v Interski Regionu Fichtelberg-Klínovec," uvedl za skiareál Klínovec Martin Píša. „V letošním roce zase začnou pozastavené práce na nové lanovce a sjezdovce Jáchymovská," dodal s tím, že se ceny skipasů zůstanou letos stejné. Jednodenní vyjde na 590 korun.