Rozjetá je naplno hudební sezóna pod loketským hradem. Očekávaný je 28. července koncert skupiny Divokej Bill k novému albu Tsunami, s hostující kapelou Poletíme. Začátek je v 18 hodin. V srpnu se pak mohou lidé těšit na Nazareth, Monkey Business a J.A.R. Součástí hudebního léta bude i srpnový koncert Fešáků, kteří oslaví výročí 50 let. Do loketského amfiteátru pak přijede na konci srpna Miro Žbirka, Katarína Knechtová a Ondřej Ruml. Na začátku září pak prostranství pod hradem rozezní pecky od Alkeholu a kapely Morčata na útěku.

Živo bude již v sobotu v Městských sadech v Kraslicích. Uskuteční se tam jubilejní 10. ročník Festiválku na konci světa. Od 12 hodin vystoupí regionální kapela NaDen, která má v repertoáru převážně písně Jarka Nohavici. Poté zahrají místní jazzmani Černý nebožtík band, následovat bude kapela Bylo nás 7. Po nich vystoupí samotný moderátor akce Aleš Pokorný a hosté, kteří písničkaří již dlouhé roky.

Centrální dětské hřiště na sokolovském sídlišti Vítězná
Uprostřed sídliště je otevřena nová dětská oáza

„Velkou radost mám z účasti legendární kraslické kapely Švorc, která vystoupila na prvním ročníku a poté přestala existovat. Na desátý ročník se dali kluci opět dohromady a zahrají své vtipné swingovky, s kterými v roce 1996 vyhráli Portu. Bude to jediný koncert této skupiny. Novinkou na Festiválku bude kapela hrající keltskou hudbu Hradní Duo, dále vystoupí Roháči z Lokte. Z Plzně přijede se svým historickým folkem Strašlivá podívaná. A chybět nebude ani náš keltský rock Alison. Festiválek zakončí partička Petr nebo Pavel. Během festivalu vystoupí i skotský dudák Václav Rout. A až se setmí, mohou se diváci těšit na ohnivé divadlo Ignis,“ řekla pořadatelka akce Alena Boháčová. Kvůli nemoci ale nedorazí legendární Wabi Daněk, nahradí ho brněnský písničkář Monty.

Festivalovou sezónu v kraslických městských sadech uzavře jubilejní 15. ročník Rockových sadů. Přijedou i hvězdní Crystal Palace, německá formace, která se objevila v TOP 10 nejprodávanějších alb světa. Na domácí půdě na ně chodí desetitisíce fanoušků.

Rockové sady se budou konat dva dny, a to 11. a 12. srpna. Vystoupí Krucipüsk, Palo Chodelka, Liquid Boogie Roll, Seven, Object, Coda, VEvývoji, U.A.R., Kelwin, Seven´s Unplugged, Happeace, Your Delusion, 11:50, Return a Depandence. První festivalový den je start v 17 a druhý ve 13 hodin.

Festivaly žijí na Chebsku hlavně Mariánské Lázně. První srpnový víkend se u Ferdinandova pramene odehraje Čajokrásno. Je to třetí ročník Festivalu čaje a čajové kultury. V době od 17. do 29. srpna se bude konat 58. ročník Chopinova festivalu, což je druhý nejstarší hudební festival v ČR. Na symfonických koncertech, klavírních recitálech, sobotních a nedělních matiné účinkují umělci světových jmen. Na přelomu srpna a září se odehraje Marienbad Film Festival, který je nejen o experimentálním filmu.

Ilustrační foto.
Uchazeče o zaměstnání čekají povinné kurzy