„Obviněný se měl dopustit trestné činnosti tím, že prostřednictvím sociální sítě facebook opakovaně kontaktoval větší množství nezletilých dívek, se kterými vedl komunikaci ve směru k sexuálním otázkám, žádal je o zasílání fotografií jejich nahého těla a tato komunikace směřovala k tomu, aby se s nimi později mohl setkat za účelem sexuálního styku," řekl televizi Prima Ivo Hahn, mluvčí městského státního zastupitelství v Brně.

Televize Prima právě v Brně loni v prosinci vypátrala jednu z matek, jejíž 11letá dcera si s pedofilem dopisovala. Sama matka pak s pedofilem komunikovala, netušil, že na druhém konci nesedí dcera. „Nevěděla jsem absolutně, co mám dělat. Jako, to si nikdo nedokáže představit, když si to neprožije, rodiče si myslí, že je to všechno v pořádku, že prostě se nic nemůže stát, ale není to tak. Já můžu být jako rodič ráda, že sem na to přišla tak rychle. Hned z té první zprávy šlo vidět, že je to dospělý člověk, který chce dítě nalákat na nějaké hrátky, popřípadě nějaké fotečky," řekla televizi Prima v prosinci 2015 paní Lenka, matka jedenáctileté dívky.

Policisté později zjistili, že muž který se vydával za Milana Urbánka, což je také jeho pravé jméno, takhle psal více než deseti dívkám. A i když jsme na případ upozornili, ničeho se nezalekl a ve svém chování pokračoval. Něco podobného psal třeba i jiné, desetileté dívce.

„Kontaktoval takto minimálně deset nezletilých dívek. Pan obviněný poté, co mu v dubnu letošního roku byl odebrán osobní počítač v činnosti nepřestal, naopak pokračoval v činnosti a o prázdninách se s jednou nezletilou dokonce setkal," řekl televizi Prima Ivo Hahn, mluvčí městského státního zastupitelství v Brně.

Proto byl státním zástupcem podán návrh na vzetí do vazby, který byl městským soudem v Brně akceptován. Muži hrozí až 5 let vězení.

„Vzhledem k věku poškozených mohlo dojít k narušení jejich mravního a sexuálního vývoje a v tomto bylo jednání pana obviněného nebezpečné, samozřejmě pokud by došlo k osobním schůzkám s těmito nezletilými osobami, mohlo dojít k něčemu ještě závažnějšímu," řekl televizi Prima Ivo Hahn, mluvčí městského státního zastupitelství v Brně.

Zdroj TV Prima