Netradiční výlet

Mladík se vydal do Chebu na netradiční výlet přijel si sem koupit pistoli. Do speciálního obchodu ale nezamířil.

„Chtěl ji koupit od místního muže," sdělil Pavel Valenta, policejní mluvčí. Jenže místo střelné zbraně mu muž do krabice podstrčil starší bundu a kabelku.

„Cizinec, který záměnu zjistil až ve svém hotelovém pokoji, se rozhodl, že chce své peníze zpět, a ozbrojil se pepřovým sprejem, nožem a boxerem," podotkl mluvčí.

Peníze!

Mladík se tedy vrátil do bytu, kde mu otevřel otec muže. To mu ale nebránilo v tom, aby chtěl peníze vrátit.

Šestapadesátiletému otci se ale vůbec nelíbilo, že mu cizinec vlezl do bytu, a požadoval, aby odešel. Ten mu místo toho nastříkal do očí pepřový sprej, srazil jej na zem a s nožem v ruce požadoval hotovost. „Šestapadesátiletý muž vydal ze strachu své peníze a poté se snažil volat o pomoc. Cizinec ukazoval prstem, ať je potichu. Když volání o pomoc neustalo, udeřil muže boxerem opakovaně do oblasti hlavy. Šestapadesátiletý muž z obavy o svůj život uchopil vázu a s tou se postavil na odpor. Cizinec poté z bytu utekl," dodal Valenta.

Hrozí mu pět let

Pachatel ale policistům neutekl a záhy skončil v policejních poutech. Komisař kriminální policie podal státnímu zástupci podnět k vydání návrhu na vzetí obviněného muže do vazby. V případě prokázání viny a odsouzení mu hrozí trest odnětí svobody až na pět let. (sim)