Pod vlivem alkoholu ordinoval v úterý jeden z lékařů sokolovské polikliniky. Policisté lékaři naměřili při dechové zkoušce přes dvě promile alkoholu. Že je lékař opilý údajně zjistilo samotné vedení Léčebně preventivního zařízení. S dotyčným lékařem ihned rozvázalo pracovní poměr.

„K události došlo ráno a lékař zrovna nevyšetřoval žádného pacienta. Na jeho nezvyklé chování nás upozornil personál. Ihned jsme pak iniciovali policii. Lékař dostal okamžitou výpověď," řekla Monika Makkiehová z vedení sokolovské polikliniky. Dodala, že v inkriminované době byl v ordinaci ještě jeden lékař a pacientům prý nebezpečí nehrozilo. Na jakém oddělení pracoval odmítla sdělit.

Případ nyní vyšetřují policisté. Mluvčí krajské policie Pavel Valenta ale uvedl, že opilý lékař měl pacienty údajně přijímat. Stojí to ve zveřejněné policejní zprávě. „Lékař je podezřelý z ohrožení pod vlivem návykové látky," sdělil Valenta.

Opilému lékaři nyní hrozí až tři roky vězení. Deník se včera pokoušel dotyčného lékaře kontaktovat.Bezvýsledně. „Toho už tu neuvidíte, už tu nepracuje," zazněla odpověď zdravotnického personálu polikliniky.