„Přístroj na měření CO2 byl nalezen šestačtyřicetiletým mužem z Karlovarska v neděli 15. října odpoledních hodinách,“ potvrdil policejní mluvčí Daniel Dvořák. „Majiteli pes zaběhl do travnatého porostu mezi stromy asi tři metry od stezky. Muž šel za ním a na zemi našel oranžový kufr s přístrojem na měření.“

Nález vyfotil a poslal svému kamarádovi, který je policistou v Karlových Varech. Ten okamžitě poznal, že se jedná o ukradený přístroj. „Ve svém osobním volnu hned vyjel na místo nálezu a přivolal i policisty z místního oddělení,“ podotkl mluvčí.

Policisté zajistili přístroj i stopy. Po pachateli, který přístroj ukradl, chebští policisté stále pátrají. Zatím totiž není jasné, jakou škodu způsobil. Přístroj totiž musí ještě nějakou dobu zůstat na policii, která jej až po nezbytných procesních úkonech předá majiteli. A právě až geologové budou moct zhodnotit, zda je zařízení v pořádku.

Policisté stále hledají svědky, kteří by pomohli k dopadení zloděje. Ten přístroj ukradl v době od 17. září odpoledne do dne 18. září do poledne z auta v obci Kopanina na Chebsku. 

Ilustrační foto.
Zloděj šikula. Chtěl ukrást televizor, ale rozbil ho