Případů, kdy řidiči ujíždějí před policisty, letos přibývá. Od ledna do 8. května řešili muži zákona jen na Chebsku dva takové případy, za celý loňský rok to přitom byl jen jeden. Poslední případ se stal tento týden a jen velkou náhodou neskončil neštěstím. V Karlovarském kraji pak vloni ujelo před policisty pět řidičů, letos jich bylo zatím pět.

Téma šoférů, kteří prchají před policisty, je zvlášť aktuální poté, co minulý týden zdrogovaný mladík na Mělnicku srazil policistku. Ta krátce nato svým zraněním podlehla. Velká honička se ve středu po půlnoci odehrála také v Chebu. Policisté chtěli u odbočky na Potočiště zastavit auto, které řídil osmadvacetiletý Němec. Ten nejen nezastavil, ale málem policistu přejel. Podle informací Deníku se zachránil tím, že před vozem uskočil. Hlídka bleskově zalarmovala své kolegy a všichni začali šoféra pronásledovat.

„Při projíždění ulicemi ohrožoval svojí jízdou nejen sebe, ale i policejní hlídky a vjížděl mimo komunikaci, na chodníky i trávu a nerespektoval ani dopravní značení," uvedla policejní mluvčí Kateřina Krejčí.

Nezastavilo ho ani to, že naboural zaparkovaná auta a se zhasnutými světly se řítil nočním Chebem. V koncích se ocitl až u zavřené brány do Krajinky. Chtěl se proto zachránit tím, že policistům uplave. Jenže byl horší plavec, než si myslel, a začal se topit. Zasahující policisté tak museli pachatele, který ohrozil řadu nevinných lidí, ještě zachraňovat z ledové vody. Při vyšetřování jeho chování začalo být jasné, co za jeho zběsilou jízdou bylo.

„Byl pod vlivem návykových látek," uvedla mluvčí. To ale nebylo všechno. „Spoluprací s policisty z Německa bylo zjištěno, že řidič má ve své zemi zákaz řízení motorových vozidel a že je po něm v Německu vyhlášeno pátrání z důvodu nenastoupení do výkonu trestu," dodala. Mladý muž byl kvůli podchlazení převezen do chebské nemocnice a policisté se převlékli a pokračovali v noční službě…