Jak Deník informoval, záchranáře ze sokolovské stanice napadl opilý muž v bytě v Dalovicích, kam posádka vyjížděla k ohlášenému poranění hlavy. „V bytě byl zraněný muž a další osoby. A také pes. Vyzývali jsme ty lidi, aby psa někam zavřeli, nebylo to tam pro nás bezpečné. Dohadovali se s námi, že to není potřeba. Znova jsme je vyzvali, aby psa zavřeli. Následně jsme avizovali, že pokud psa nezavřou, budeme nuceni odejít. V tu chvíli mě začal muž napadat,“ líčí řidič záchranky.

Záchranářům se po prvním útoku podařilo z bytu odejít. Agresor ale za nimi utíkal. „Stačil jsem otevřít dveře od sanitky sestřičce. Mně už se ale ukrýt nepodařilo. Snažil jsem se sice v bytě bránit, avšak venku jsem už neměl šanci. Dostal jsem ránu a padl na zem. Pak už si nic nepamatuji. Sestřička mi ale vyprávěla, že do mě tloukl ještě na zemi,“ pokračuje. Za osm let, co u záchranky pracuje, se s tak brutálním útokem ani u svých kolegů nesetkal. Záchranář skončil v rukou lékařů s otokem spánkové kosti a poraněnou čelistí. „Mám nyní soustavné bolesti od krční páteře. Netuším, kdy se budu moct vrátit zpět. Na kontrolu jdu až v polovině října."

Podle informací Deníku je útočníkem Ladislav C. ze Sokolova. S největší pravděpodobností ho čeká obvinění z výtržnictví a ublížení na zdraví. „Okolnosti napadení stále prošetřujeme,“ řekla včera mluvčí krajské policie Kateřina Böhmová. Pachateli může hrozit až pět let vězení.

Ilustrační foto.
Opilec napadl záchranáře, jednoho poranil