Policisté v chebském regionu pátrají hned po několika zlodějích. Ti berou vše, na co přijdou – rybářské pruty, mlýnek na maso, whisky nebo třeba peníze.

Ašští muži zákona hledají pachatele, který v Palackého ulici vnikl do dvou sklepních kójí. Tam ukradl různé nářadí, rybářské pruty s navijáky, dvoukolovou kárku, mlýnek na maso, mlýnek na mák, vysavač, jazz trubku a basovou křídlovku.

„Dvěma majitelkám způsobil celkovou škodu ve výši 9 500 korun,“ sdělila mluvčí chebských policistů Martina Hrušková. Nezvaný host zavítal také do zahradní chatky v ulici Nohova v Aši, odkud vzal litinová kamna a lahev whisky. Jeho řádění vyšlo majitele objektu na dva tisíce korun. „Policisté ve všech případech zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu krádež a po pachateli a odcizených věcech pátrají,“ podotkla mluvčí.

Do jednoho mariánskolázeňského obchodu se zase v ranních hodinách vloupal teprve devatenáctiletý mladík.

„Z prodejny odcizil kovovou schránku na peníze s finanční hotovostí přes čtyři tisíce korun a z místa utekl,“ popsala Martina Hrušková. Prázdnou schránku kousek od místa zahodil. Policisté jej ale ještě odpoledne zadrželi.

„Jelikož byl mladík již v minulosti pro obdobný trestný čin odsouzen, hrozí mu nyní trest odnětí svobody až na tři léta. Ve věci je nadále konáno zkrácené přípravné řízení,“ dodala mluvčí s tím, že celková způsobená škoda činí necelých osm tisíc korun.