Málo pracovních zkušeností. To je bariéra, která často brání absolventům středních a vysokých škol získat práci. Krajská hospodářská komora Karlovarského kraje (KHK KK) proto připravila projekt, který mladým lidem s tímto problémem pomáhá.

„Zaměstnavatelům z řad našich členských firem nabízíme, že pokud se rozhodnou přijmout absolventa nebo absolventku, poskytneme jim na prvních osm měsíců dotaci na mzdu tohoto pracovníka," vysvětluje ředitel KHK KK Stanislav Kříž. Kromě toho absolventům při několikadenních workshopech doplní praktické informace ohledně obecných požadavků zaměstnavatelů, pracovních pohovorů či komunikace se zaměstnavateli. A první vlna projektu úspěšně proběhla a několik zaměstnavatelů již díky tomu absolventy zaměstnává.

Jedním z podpořených absolventů je i dvacetiletý Martin Meško, který pracuje ve společnosti unipap plus, s. r. o., zabývající se prodejem kancelářských potřeb, techniky a nábytku. „Všude se říkalo, jak je pro absolventy těžké sehnat práci. Já jsem zrovna práci hledal, když jsem dostal doporučení absolvovat kurz pořádaný hospodářskou komorou. Kurz mi dodal užitečné informace například o tom, jak v práci komunikovat a v čem se to liší od komunikace mimo práci," říká Martin Meško.

A projekt chválí také zaměstnavatelé. „Dotace na mzdu je určitě pro zaměstnavatele příjemná a ulehčuje jim přijetí absolventů. Sama nemohu říct, že by absolventi byli pro zaměstnavatele obecně nějakou nevýhodou nebo výhodou. Obvykle nemají zkušenosti přímo z pracovního procesu, ale to nám na druhou stranu dává možnost si daného člověka vychovat podle svých potřeb," shrnuje své zkušenosti jednatelka společnosti unipap plus Světlana Keslová s tím, že se nebrání zaměstnávání absolventů ani do budoucna, protože kromě pracovních zkušeností hodně záleží i na tom, jak je konkrétní uchazeč o práci motivovaný a jak se hodí do firmy.