„Děti si namíchaly vlastní čaj v čajovně u čarodějnice," přiblížila ´čarodějka´Petra Polívková z Městského muzea Františkovy Lázně, které Seeberg spravuje a akci připravilo. Kromě toho na děti čekal například čaro-trojboj, pavoučí dráha nebo čarodějnické dílničky, kde si mohli malí návštěvníci vyrobit vlastní čarodějku.

Zatímco v loňském roce si na hrad Seeberg našly cestu více jak dvě stovky návštěvníků, na druhém ročníku Valpuržiny noci se výrazně podepsalo chladné a deštivé počasí. Ani to ale neodradilo děti a jejich rodiče, aby se společně pobavili a užili si zábavné odpoledne.

„Je škoda, že prší, ale na koni jsem se svezla a všechny soutěže jsem také zvládla splnit," pochlubila se malá čarodějnice. „Co se mi líbilo nejvíc? To nedokážu říct. Všechny soutěže byly hezké. Možná čarodějnické dílny, protože ráda vyrábím, a také pavoučí dráha byla zábavná. Nejlepší ale byly kostýmy, které na sobě měly čarodějnice na stanovištích."

Ani letos nechybělo vyhlašování tří nejkrásnějších masek. Ceny si odnesly dvě čarodějnice a svou odměnu získal i malý čaroděj. „Mám radost," řekl čaroděj Filip. „Je mi jen líto, že jsem svůj kostým musel schovávat pod bundou."