Důrazněji proti prostituci ve městě chce zasáhnout ašská radnice. Do jedné z ulic, Okružní, chce umístit kamery, které by tento nešvar ještě více hlídaly. Na neustálý pobyt lehkých žen upozorňovali v minulosti častokrát obyvatelé města.

„Rada města Aše po projednání schválila podání žádosti na rozšíření a posílení městského dohlížecího kamerového systému a finanční spoluúčast města Aš," uvedl mluvší ašské radnice Milan Vrbata.

Příspěvek města by byl 43.750 korun a celkové náklady na projekt by činily 350.000 korun.

„Kamery bych rozmístil všude, protože s prostitucí je to čím dál horší," uvedl David Novák z Chebu, který jezdí za příbuznými do Aše.

„Na základě požadavku městské a státní policie jsme se rozhodli, že kamerový bod umístíme do ulice Okružní, která se nachází u malého nádraží," informoval mluvčí Milan Vrbata. „Tam budou kamery monitorovat úsek v okolí křižovatky ulic Okružní a Gustava Geipela. Jedná se o další opatření k zamezení provozování prostituce v této lokalitě," doplnil mluvčí.

Kromě prostituce by kamery mohly pomoci sledovat i dopravu v daném úseku.

Někteří však ani kamerovému systému příliš nevěří. „Podle mého kamerový systém v našem státě nic moc neřeší," uvedl Ondřej Čermák z Aše. „Myslím, že to bude stát akorát plno peněz a zanedlouho kamery někdo rozseká," dodal. V lokalitě ulice Okružní už město v minulosti učinilo některá opatření. Nyní je zde po celé délce této komunikace dopravním značením zakázáno zastavit vozidlo, na začátku a na konci Okružní jsou v němčině cedule s textem, které upozorňují na monitorování úseku, ty mají zájemce o sexuální služby odrazovat.