Ještě více přitvrdit v boji proti prostituci chce ašská radnice. Na jedno z nádraží umístí v nejbližších dnech monitorovací kameru, díky níž bude mít město o lehkých děvách v tomto prostoru naprostý přehled.

„Městský dohlížecí kamerový systém bude rozšířen o jeden kamerový bod, který umožní monitorování křižovatky ulic Okružní a Gustava Geipela u malého nádraží a jejího bezprostředního okolí," potvrdil mluvčí ašské radnice Milan Vrbata.

„Lokalita je charakteristická zvýšeným výskytem prostitutek a jejich zákazníků. Rozšíření kamerového systému přijde celkem na 340 tisíc korun," dodal Vrbata.

Město Aš bojuje s nejstarším českým řemeslem již řadu let. Jedna z kamer se již nedaleko malého nádraží nachází.

„Na základě požadavku městské a státní policie byl kamerový bod umístěn před časem do ulice Okružní, kde začal monitorovat úsek v okolí křižovatky ulic Okružní a Gustava Geipela. Jedná se o další opatření k zamezení provozování prostituce v této lokalitě," vysvětlil tehdy mluvčí Vrbata.

Vymýtit prostituci z města úplně se však Ašským stále nedaří.

S nestydami v centru města ale nebojuje jen město Aš. Bohaté zkušenosti s těmito ženami mají také v Chebu. Tady už se však připravují na to, že zřídí odloučené pracoviště, kam by prostitutky odváželi, na starost by ho měla městská policie.

Právě se slunečným počasím přibylo i stížností na nevěstky v ulicích Chebu.

„Uvědomili jsme si, že vykazování a udělování pokut je neúčinné. Proto chceme přejít na systém, který mají i jiná města, kdy odvážejí tyto lidi na detašované pracoviště za městem," uvedl chebský místostarosta Michal Pospíšil, který má zároveň městskou policii na starost.

„To, že nějaká žena stojí anebo chodí kolem silnice čtyřiadvacet hodin denně, nedokazuje, že tam nabízí sexuální služby. Na tomto pracovišti by se však podrobila důkladnému výslechu," dodal Pospíšil.