Ulice v Aši se dočkají výměny povrchu vozovek či chodníků a vyrovnání nebo eventuálně doplnění poškozených obrubníků za necelých deset milionů korun. Jde o plán středních oprav komunikací a chodníků na letošní rok. Záměr rekonstrukce projednala a schválila Rada města Aše.

„Dohromady je na opravy chodníků a komunikací vyčleněno z městského rozpočtu 9,4 milionu korun," informoval Milan Vrbata, tiskový mluvčí Městského úřadu v Aši. „6,6 milionu připadne na komunikace a 2,8 milionu na chodníky,"dodal.

Opravy jak vozovek, tak chodníků naplánovali v ašských ulicích Horská, Čajkovského, Klostermannova a Karolíny Světlé. Rekonstrukce chodníků samotných proběhnou v ulicích Havlíčkova, Textilní, Čechova a Tylova. Dále jsou v plánu středních oprav zahrnuty také vozovky v Okružní ulici a v obcích Doubrava a Kopaniny.

„Město Aš má každoročně v plánu různé opravy a rekonstrukce. Vedle tohoto záměru středních oprav proběhne tento rok také celková rekonstrukce komunikace v ulici Gustava Geipela," uvedl Dalibor Blažek, starosta města Aš.

Po rekonstrukci v Geipelově ulici volali samotní obyvatelé ulice už v minulém roce. Vadil jim prý zejména hluk při průjezdu kamionů po dlažbě, ze které je povrch komunikace tvořen. „Geipelovka" je frekventovanou komunikací navazující na výjezd z města k hraničnímu přechodu do Německa. Celá ulice je dlouhá přibližně 380 metrů a prakticky po celé délce je vydlážděná dlažebními kostkami. Ty nahradí asfalt a dojde také k jejímu celkovému zúžení. Stav komunikace se výrazně zhoršil i po výměně vodovodního potrubí. Na jaře tohoto roku se zde bude vyměňovat potrubí plynové. Zastupitelstvo města schválilo rekonstrukci v Geipelově ulici už na zasedání v říjnu minulého roku. Finanční prostředky na tuto akci budou činit 15 milionů korun.

RADEK WUNDERLICH