Celkem by se jich ve městě mělo objevit sedmnáct. Zkušenost s těmito kontejnery mají už i lidé v Chebu, kde jsou k mání již několik let.

„O uzavření smlouvy na sběr a likvidaci starého textilu se společností Koutecký z Duchcova jednal již před časem Odbor správy majetku a investic Městského úřadu v Aši," uvedl mluvčí ašské radnice Milan Vrbata. „Nyní byla příslušná smlouva o výpůjčce pozemků pro stání kontejnerů podepsána. První nádoba se už objevila na stanovišti v Karlově ulici," upřesnil mluvčí s tím, že dohromady se ve městě počítá se sedmnácti kontejnery zelené barvy.

„Už jsem několikrát tyto kontejnery využila a myslím, že je to dobrá věc," uvedla Miloslava Kratochvílová z Chebu. „Pokud mám doma nepotřebné věci, jsem ráda, že takto mohu pomoci dalším lidem, kteří ošacení potřebují," dodala.

„Do kontejneru lze vkládat všechny druhy oblečení, ručníky anebo ložní prádlo," vyjmenoval Milan Vrbata. Kromě toho mají lidé možnost do kontejneru vyhodit i spárovanou obuv, kabelky, tašky, batohy, a dokonce i hračky. Odevzdávané věci je ale potřeba do nádoby vkládat v zavázaných igelitových taškách či pytlích. „Do kontejneru však nepatří koberce, matrace, netextilní materiály a silně znečištěné a mokré textilie," upozornil mluvčí. Ošacení, které ještě může sloužit dalšímu upotřebení, je předáváno charitativním organizacím, ostatní věci jsou druhotně zrecyklovány.