A také tentokrát běžci přispěli na dobrou věc. „Startovné 50 korun bude použito na částečné pokrytí organizačních nákladů. Všechny další příspěvky účastníků, příznivců, sponzorů, z aukce maratonského obrazu a ze související sbírky budou prostřednictvím Farní charity Cheb věnovány na podporu služby mobilního Hospice Sv. Jiří v Chebu, který spolu s dalšími chebská farní charita spoluzaložila,“ uvedla Eva Kolafová z Farní charity Cheb. Právě charita akci pořádá spolu s Běžeckou škola Miloše Škorpila a Římskokatolickou farností Cheb. Jaká částka se v průběhu tradičního Poutního maratonu vybrala, by mělo být jasné tento, nebo příští týden.

Tato akce je ojedinělá svým velice pohodovým průběhem s občerstvovacími zastávkami na trase každých pět kilometrů pro všechny účastníky, kteří si jej chtějí výletně užít, a zároveň skvělou péčí pro sportovce po doběhu v zázemí, kteří chtějí absolvovat jako závod. V rámci akce se letos účastníci mohli zaregistrovat do Národního registru dárců kostní dřeně. Kdo to nestihl, je zdravý a spadá do věkové skupiny 18 až 35 let, může využít akci Cesta za zdravím, která se bude konat ve středu 27. června v budově Střední zdravotnické školy a na Krajince od 9 do 13 hodin.

Součástí akce byl pošesté také Poutní ultramaraton. Ten začal už minulé pondělí a běžci museli absolvovat 250 kilometrů. Běželi z Prahy přes Brdy do Chebu, kde se připojili k ostatním účastníkům Poutního maratonu.

Ilustrační foto
Upozornila ho na nevhodné chování, dostala pěstí