Stavba skončí podle smlouvy 30. června a vyjde celkem na 30 milionů korun. V tuto chvíli stavební firma dodělává poslední detaily.

„Oprava se týkala celkové modernizace budovy, kde byla vyměněna okna, systém vytápění, dveře a bezbariérový přístup je zajištěn novým výtahem," vyjmenoval nejdůležitější opravené části mluvčí ašské radnice Milan Vrbata.

Zprovozněn je částečně také suterén budovy, kde se v rámci projektu vyřešilo pronikání zemní vlhkosti.

„Budova má nový hlavní vchod z boku, ve směru od Poštovního náměstí. V suterénu bude umístěna pokladna a podatelna," upřesnil Milan Vrbata.

Opravena byla konstrukce střechy, řešila se statika podlahy v půdních prostorách, kde vznikly další kancelářské a provozní prostory, pro pracovníky a veřejnost jsou k dispozici nová sociální zařízení, nová je veškerá kabeláž, nábytek.

„Některé původní skříně a stoly byly na úřadě ještě z bývalé nemocnice. Takže jsme chtěli, aby důstojné zázemí měli nejen úředníci, ale také obyvatelé, kteří budovu úřadu navštěvují," podotkl starosta města Dalibor Blažek.

„Zbývá dokončit vyasfaltování plochy před novým vstupem, upravit samotný vstup a opravit přibližně 1/8 plochy fasády. Od 1. července se vracíme do původního režimu úředních dnů," dodal Milan Vrbata.