Při posledním jednání na radnici v Hranicích však něco takového obyvatelé města rázně odmítli.
Podle starosty Miroslava Picky je to prý proto, že objektů ve městě již vymizelo několik, a opět by tu tak vznikla další ´díra´. Město Hranice tak uvažuje i o využití budovy pro rodiny s nízkými příjmy.

„Správa železniční dopravní cesty nás požádala o stanovisko ke stržení budovy nádraží," uvedl starosta města Miroslav Picka. „Hlavním důvodem je, že do Hranic přijíždí pouze jeden vlak denně," konstatoval smutně Picka.

Přesto však nechce město boj o budovu vzdát.

„Ačkoliv se jedná o státní majetek, budeme se SŽDC jednat o případném bezplatném převodu této budovy do vlastnictví města," sdělil starosta Hranic.

Podobná situace se však nelíbí ani některým obyvatelům Chebu.

„Jak jinak. Dům se přestane udržovat, takže chátrá a chátrá. Pak se stane nebezpečným a je třeba jej zbourat," řekl Petr Hradil z Chebu. Proč se objekt neprodal za symbolickou částku už před 15 - 20 lety? Chápu, že objekt není kulturní památkou, ale je technickou památkou na předky, kteří železnici vybudovali. Copak nezmizelo historických objektů za komunismu už dost?" dodal.

A co by se s budovou nádraží mohlo stát po převodu do majetku města?

„Od začátku jsme byli proti tomu, aby nádraží padlo k zemi. Chceme najít nějaké vhodné řešení, co s domem provedeme," konstatoval starosta Hranic. „Jednou z možností je i varianta, že bychom z nádraží vytvořili bydlení pro nízkopříjmové rodiny, jejichž žádostí máme na úřadě mnoho," podotkl Miroslav Picka.

A co se stane, pokud Správa železniční dopravní cesty bezplatný převod nepodpoří?

„I tak se vynasnažíme nádraží získat, ale velmi už bude záležet na tom, kolik financí by po nás SŽDC požadovala," dodal starosta Hranic s tím, že v nejbližších dnech bude s dalšími členy rady města a zastupitelstva konzultovat podání žádosti o převod do vlastnictví města.