Bedny šampaňského, hudba k poslechu i k tanci nebo prostě sport. I takto se dá slavit poslední den v roce. Chebský deník přináší souhrn akcí, které se už dnes uskuteční.

Na silvestrovském přípitku se lidé sejdou v Lázních Kynžvartu. A to už v půl dvanácté večer na náměstí Republiky.

Formou tradiční ´Street party´ na Národní třídě pod fontánou oslaví příchod roku 2013 Františkolázeňští. V pondělí 31. prosince se večer od 21.30 hodin rozjede městská silvestrovská zábava. Chybět nebude ani stánkový prodej.

A na jaký program se mohou hosté těšit? Na začátku večera zazní k ´rozehřátí´ reprodukovaná hudba. Kolem desáté hodiny večerní až do půlnoci zahraje skupina Quo Vadis z Františkových Lázní a po ní to rozjede populární Kamil Emanuel Gott. Potom následuje půlnoční přípitek se zástupcem města a mohutný ohňostroj. Po půlnoci rozproudí zábavu kapela Ferit, která ´vypálí´ populární hity nejznámějších světových skupin.

Také v Mariánských Lázních připravují silvestrovské akce. Jedna se například uskuteční přímo na svahu Skiareálu Mariánky. „Skiareál v Mariánských Lázních zve 31. prosince od 20 do 23 hodin na silvestrovské večerní lyžování za doprovodu diskotéky a soutěží na sněhu. Nový rok 2013 návštěvníci přivítají půlnočním ohňostrojem s překvapením a poté se pojede první novoroční sjezd s pochodněmi," uvedl Daniel Svrček, ředitel společnosti Snowhill, která lyžařský areál provozuje.

Před tradičními silvestrovskými oslavami zve student Michal Ouřada z Chebu na 'Silvestrovský běh, výšlap nebo třeba pozáduběh na Maria Loreto'. Ten se uskuteční už dnes od 10 hodin. Sraz účastníků je na parkovišti u bývalého Mavexu (samoobsluha nedaleko 5.ZŠ). Trasa je celkově dlouhá kolem 15 kilometrů. Na poutním místě Maria Loreto bude pro účastníky připraven dostatek čaje. „Přiběhněte si popřát vše nejlepší do nového roku a rozproudit krev před večerním bujařením," uvedl Ouřada.

A kdo si bude chtít trochu vyčistit na Nový rok hlavu, může zamířit na Zelenou horu. Tam se uskuteční tradiční novoroční výšlap na Bismarckovu rozhlednu. Akci připravilo město Cheb spolu s Klubem českých turistů. Přibližně od 10 do 13 hodin si mohou lidé u Bismarckovy rozhledny pochutnat na bramboračce a svařeném vínu.