Na lesní cestu, která vede k rozhledně a k lyžařskému středisku, v těchto dnech vyrazila těžká technika. S tou začala stavební firma celou trasu upravovat tak, aby pro turisty a obyvatele byla co nejpříjemnější. Kromě toho se vylepší přístup k vrcholu i pro děti, které si zde během roku užívají nejrůznější akce. Celkové náklady dosáhnou pěti milionů korun.

„Oprava této stezky je jednou z rozsáhlejších investičních akcí ašské radnice," potvrdil mluvčí ašské radnice Milan Vrbata. „Stavbu, která je dotovaná z ROP Severozápad, si před několika dny převzal zhotovitel. Ten dle smlouvy o dílo cestu upraví za 5 milionů korun,"doplnil.

Celkem se jedná o dva úseky o celkové délce 1900 metrů.

„Na nich se počítá se třemi odpočívadly a pěti výhybnami pro vozidla. Cesta začíná u ulice Na Háji a končí u lyžařského areálu pod vrcholem Háje. Termín ukončení prací je dle smlouvy 31. srpna letošního roku," podotkl mluvčí.

Obnovením této staré lesní cesty získají nový přístup do lesů pod vrchem Háj nejen pracovníci lesního hospodářství, ale také turisté. Ti se touto trasou dostanou například na jinou lesní cestu, upravenou před několika lety a hojně využívanou milovníky pohybu na čerstvém vzduchu.

„Všechny cesty na Háji vedou k jeho vrcholu a do lyžařského areálu, stejným směrem míří i ta nyní obnovovaná," poznamenal mluvčí Milan Vrbata.

Rekonstrukcí prošlo před několika lety i parkoviště u lyžařského střediska. Součástí tehdejší rekonstrukce bylo i vybudování více než jeden kilometr dlouhé in-line dráhy, hřiště na míčové sporty či pétanque a sektoru na minigolf. Jsou tam k dispozici i toalety.