Bezpečností na silnicích se zabývá mnoho průzkumů různých institucí. Například Česká pojišťovna se svým ČP Indexem zveřejnila tabulku bezpečnosti jednotlivých okresních a krajských měst. Cheb si vysloužil plný počet bodů.

V krajských městech excelovaly Karlovy Vary, které obsadily první příčku mezi krajskými městy v České republice.

Za první polovinu roku 2012 se na území Karlových Varů staly jen čtyři vážné nehody, při nichž ale nikdo nebyl usmrcen. I to vyneslo lázeňské město před loňského vítěze Plzeň, která se naopak žebříčkem výrazně propadla a obsadila místo mezi třemi nejnebezpečnějšími krajskými městy.

V Karlovarském kraji také bodoval Cheb. Je totiž mezi devíti nejbezpečnějšími okresními městy. V Chebu nebyla za první pololetí aktuálního roku evidovaná žádná vážná nehoda. Díky tomu si chebští řidiči odnesli z hodnocení plný počet bodů.

Další okresní město v Karlovarském kraji, Sokolov, už tak úspěšný nebyl. V celém žebříčku okresních měst obsadil až dvacátou devátou pozici z padesáti devíti okresních měst v celé republice.

„To je pro mě celkem překvapující číslo," udiveně reagoval řidič Martin Janů. „Mně osobně lidi přijdou, že jezdí pořád agresivněji a pořád někam spěchají. Zrovna před chvilkou mě míjel šofér, který telefonoval a nebral ohledy na předpisy, ta statistika je spíš jen štěstí," dodal.