Restaurace, ve kterých mají kuřáci a nekuřáci oddělené prostory, se objevují i na Chebsku.

Veřejnost se proti zavedení zákazu kouření v restauracích a barech nebrání. Zajímavé je, že pro zákaz se vyslovují i samotní kuřáci, kterých by se omezení dotklo.
Většina z nich si uvědomuje, že je nezodpovědné vystavovat cigaretovému kouři i nekuřáky. Navíc někteří z nich sami netolerují například, když někdo kouří u jídla.

„Kouření mi vadí u jídla, jinak ne. Jsem bývalý kuřák, takže kuřáky toleruji, ale nekuřáckých restaurací by klidně mohlo být víc,“ poznamenal 34letý Miroslav z Chebu.

Nekuřáci vidí situaci naprosto jinak.

„V restauracích by se kouřit nemělo. Sám jsem nekuřák, a není zrovna příjemné sedět v zakouřené místnosti,“ řekl Jiří Dvořák z Chebu. „Nekuřáci by měli mít všude oddělené prostory.“
Řešením by bylo, kdyby existovaly kuřácké i nekuřácké restaurace a lidé by si vybrali, kam chtějí chodit. „Stavebně oddělit prostory tak, aby byl v restauraci nekuřácký koutek, je někdy náročné,“ uvedl jeden z restauratérů na Chebsku. „Já například mám strach, že když zakážu v hospodě kouřit, přestanou mi chodit zákazníci. Mám lidovou hospodu a ti lidé prostě kouří,“ řekl.