Akci, která se poprvé uskutečnila před dvěma lety u příležitosti tehdejší Krajinné výstavy, pořádalo Kulturní centrum Svoboda.
„Jeden víkend v červenci se Krajinka proměňuje v cirkusovou manéž," informovala Miroslava Pavelcová Pavlíková, dramaturgyně chebského Kulturního centra Svoboda. „Lidé si mohou sami vyzkoušet cirkusové techniky pod vedením zkušených lektorů, ale také zhlédnout představení v podání profesionálů."
A tak se během víkendu z dětí i dospělých stali provazochodci, žongléři nebo artisté. „Chtěl jsem si vyzkoušet balancování," řekl desetiletý Honza. „Myslel jsem, že to bude jednoduché, ale nebylo," povzdechl si poté, co slezl z rola bola, což je artistická balanční pomůcka složená z válce a desky. S udržením rovnováhy měla problémy i Adélka. „Hýbat jenom koleny a nespadnout se mi nepodařilo. Artistka ze mě asi nebude," svěřila se.
Malí i velcí návštěvníci si mohli vyzkoušet i žonglování s míčky a kužely. Přestože i to vypadalo jednoduše, amatérští cirkusáci s tím měli velké problémy. „Říkala jsem si, že na tom nic není," uvedla Hana Klímová z Chebu. „Většinou jsem ale měla míčky na zemi než zpátky v rukou. A s kužely jsem byla doslova nebezpečná."