"Dnes ráno před 7 hodinou byl na ORL Nemocnice Cheb přijat muž s krvácením z nosu, na ambulanci zkolaboval, po stabilizaci uvedl, že pil zakoupené lihoviny. Vzhledem k podezření na otravu metanolem mu byly odebrány vzorky krve a odeslány na toxikologii do Prahy. Podle místa bydliště bude převezen do Nemocnice Sokolov," informovala mluvčí Karlovarského kraje Jana Pavlíková. 

Lidé by tak podle odborníků měli být při požívání alkoholu nanejvýše opatrní. "Hejtman Josef Novotný okamžitě informoval krajského policejního ředitele O. Tomáška a pověřil vedoucího odboru bezpečnosti krajského úřadu, aby uvědomil vedení obcí v regionu. Hejtman opět apeluje na občany, aby byli stále opatrní a nekonzumovali neprověřené lihoviny," dodala Pavlíková. 

Výsledky toxikologických testů by měly být známy dnes odpoledne.

"V ranních hodinách naši záchranáři transportovali třiašedesátiletého muže z Kynšperka nad Ohří do Chebské nemocnice s hypertenzí (vysoký tlak) a krvácením z nosu. Po vyšetření byl pacient přesměrován do Sokolovské nemocnice s podezřením na otravu methanolem po vypití alkoholu, který měl zakoupit u vietnamského obchodníka. Nadále zůstává muž v Sokolovské nemocnici, kde je hospitalizován na interním oddělení. Čeká se na výsledek z toxikologického ústavu v Praze, výsledek by měl být okolo 14hodiny," řekl mluvčí Zdravotnické záchranné služby Karlovarského kraje Alexandr Vondráček. 

I když není zatím vůbec jisté, zda byl muž opravdu otrávený alkoholem, policisté případ nepodceňují.

"Momentálně čekáme na výsledky z toxikologie. Přesto však policisté případ nepodceňují a vyšetřují, ve kterém obchodě hospitalizovaný muž alkohol zakoupil," informovala policejní mluvčí Andrea Kávová. 

Později však konstatovala, že se otrava metylem nepotvrdila.

"Toxikologické rozbory byly ohledně metylalkoholu negativní," doplnila Kávová.