Soutěž byla pro diváky velice atraktivní, neboť při ní bylo k vidění mnoho výborných a zajímavých choreografií mnoha tanečních stylů.
„'Děti fitness, aneb sportem proti drogám' je již tradiční soutěž formací i jednotlivců v tanečních a fitness pohybových aktivitách," uvedl jeden z hlavních organizátorů Jiří Černý. „Návštěvníci mohli shlédnout, co všechno jednotlivé kluby a oddíly nacvičili a jak to následně uměli 'prodat' na soutěži. Jde o semifinálové kolo a ti nejlepší postoupili do pražského finále, které se koná v květnu. Zapojit děti do jakýchkoli pohybových aktivit, považuji za nejúčinnější způsob, jak bojovat proti drogám," dodal s tím, že je velice rád, že akci finančně podpořilo Město Cheb a záštitu nad ní převzal sám starosta Pavel Vanoušek.
Odměněno bylo mnoho formací i jednotlivců v mnoha kategoriích. Zazářila také Franceska a Papča z nízkoprahového klubu Pohoda v kategorii dětí do osmi let. Pracovnice 'Pohody' Hanka Dobrá neskrývala nadšení. „Z vítězství našich dětí mám obrovskou radost. Až mi z toho tekly slzy," uvedla.