Dvoudenní oslavy výročí konce druhé světové války se už o víkendu odehrají v Chebu. Návštěvníci i obyvatelé města se tentokrát mohou těšit na bohatý program. 

„V rámci oslav osvobození se uskuteční nejen přehlídka vojenské techniky nebo boje u radnice,“ vysvětloval chebský místostarosta Vladimír Hartmann. Například v sobotu večer se v novém Kulturním centru Svoboda navíc plánuje dobová zábava, kde bude znít dixieland a swing. „Další zajímavostí bude premiérové promítání dokumentu s názvem Tajemství podzemní továrny v Chebu,“ podotkl. Ten by měl uvést na pravou míru dohady o tom, zda na chebském letišti nějaká podzemní továrna vůbec byla.

Po oba dny bude navíc ve dvoře v chebské Hradební ulici postavený vojenský kemp, kde příznivci military zhlédnou ukázky dobové výstroje, výzbroje a techniky.

Celý program začne v sobotu 21. dubna v 9 hodin pietním aktem u památníku 97. pěší divize armády USA. Vzpomínkové akce se pak přesunou i k pomníku v Nižnětagilské ulici a k památníku 1. pěší divize armády USA.

„Na oslavy jsem se už dlouho chystal do Plzně, a tak jsem rád, že vlastně dorazí oslavy za mnou,“ žertoval Andrej Nemeček z Chebu. „Opravdu mě potěšilo, že se zde taková akce koná.“

Oslavy konce války v Chebu.