Dvě skupiny lidí a ani jedna nemůže té druhé ve většině případů přijít na jméno. Řeč je samozřejmě o jezdcích na čtyřkolkách a myslivcích. Obě skupiny mají také na Chebsku své zastánce a odpůrce.

„Na čtyřkolce jezdím už nějakých sedm let," řekl dvaatřicetiletý Mirek. „Častokrát se setkávám s tím, že nás lidé házejí všechny do jednoho pytle. Ano, jezdíme v lese. Ale většinou po lesních cestách a myslím si, že tam uděláme mnohem menší škody než například traktory těžařů. Chápu, že ne všichni jsou jako já, nerespektují určitá pravidla a 'rozrajtují' les strašným způsobem," dodal čtyřkolkář s tím, že si myslí, že takových jezdců je menšina.

V minulých letech pořádali policisté společně s majiteli lesů akci, při které kontrolovali čtyřkolkáře a motorkáře.

„Do budoucna také počítáme s podobnou akcí," prozradila policejní mluvčí Kateřina Böhmová. „V případě, že čtyřkolkáři jezdí po komunikacích, tak po nich policisté při kontrolách chtějí všechny doklady, které vyžadují od řidičů osobních automobilů. Tito řidiči často nemají například registrační značku a další věci. V takovém případě mohou přijít až o řidičský průkaz. V případě, že jezdí v lesním porostu, porušují lesní zákon," dodala mluvčí.

„Mám své zkušenosti se čtyřkolkáři," řekl myslivec Josef Tůma.

„Šel jsem v lese s návštěvou, u sebe jsem měl flintu a proti nám jel čtyřkolkář. Samozřejmě jsem ho chtěl zastavit a aspoň mu vynadat, protože v lese nemá co dělat. Ten neváhal a málem mě přejel, a už jsem ho neviděl," uvedl s důrazem. „Je to neřešitelný problém. Plaší zvířata a to není dobře. Například mohou vyplašit zvířata, když jsou v říji, a to je pak konec. Ale zdá se mi, že je čtyřkolkářů v současnosti méně. Snad to bylo nějakou kampaní, která šla v televizi," dodal.

„Myslím si, že záleží hodně na lidech," uvedla Kateřina Nykodýmová z Chebu. „Určitě se najdou čtyřkolkáři, kteří ničí les, ale řekla bych, že jich je menšina," dodala s tím, že také někteří myslivci se nemusí dobře starat o les a mohou lovit jen pro své potěšení.