Cyklostezka Ohře je totiž stále na mnoha místech pod vodou a lidé by mnohdy těžko hledali objízdné trasy.

Problémy na některých místech potvrdil Deníku správce cykloportálu Karlovarského kraje Miroslav Landa. „Ohře je stále na několika místech rozvodněná," uvedl. „Například v Dasnicích na Sokolovsku je stále pod železničním mostem kolem jednoho metru vody. Cyklisté tak musí přecházet přes železnici, což nedoporučuji," upřesnil.

Velká voda je také u tepelné elektrárny Tisová, kde je stále několik lagun. Komplikace mohou lidé čekat pod lávkou vedoucí k elektrárně a také pod vedením potrubí.

Na cestě mezi Královským Poříčím a Loktem, kde je cyklostezka v podstatě na úrovni řeky, je mnoho menších jezírek. „V těchto místech nedoporučuji lidem vůbec jezdit. Mohou zde být naplaveniny, kvůli kterým se mohou lidé zranit. Cyklisté by tak měli inkriminovaný úsek objet po značených cyklotrasách," doporučil Landa.

Před několika dny byla ještě zatopená část cyklostezky u Mostova na Chebsku. Voda podle starostky Odravy Alžběty Derahové už v těchto místech opadla.

„Když voda klesne o půl až jeden metr, mohla by být cyklostezka už v pohodě sjízdná," zakončil správce cykloportálu Landa. Menší problémy s vodou by cyklisté mohli zaznamenat také ještě podél Rolavy či na trase u Svatavy. Tyto cyklostezky ovšem nejsou tak hojně navštěvované.

„Je to celkem složité," dosvědčil cyklista Tomáš Veselý. „Zrovna jsem chtěl do Karlových Varů z Chebu vyrazit. Asi nepojedu sem, ale najdu si jiné místo v našem regionu, které bude stát za zhlédnutí," přisvědčil s tím, že se nejspíš vydá z Chebu do Lubů.

Také Vladislav Novotný z Karlových Varů měl v plánu vydat se o víkendu na kolo. „Chtěl jsem jet podél Ohře, ale asi to zabalím a vymyslím jiný program. Počkám, až bude stezka v pořádku," zakončil.