Fotografovat sem přijelo čtrnáct fotografů. Výstava z fotografií se objeví na začátku příštího roku v chebské Galerii 4.

„V Kamenném Dvoře fotíme již podruhé," řekl ředitel Galerie 4 Zbyněk Illek. „Máme tu vytvořené ideální podmínky pro fotografování jak v exteriéru, tak v interiéru. Fotografové pořizují fotografie i v zámeckém parku a v rámci hotelu máme vyčleněno několik dalších prostor, kde můžeme fotit, aniž bychom rušili hotelové hosty," podotkl Illek.

Letos na KontAKTfoto přijelo čtrnáct fotografů. „Celkem tu je dvacet účastníků, z nichž čtrnáct fotí a zbytek jsou modelky a technický personál," uvedl Zbyněk Illek. „Modelky a model k nám přijeli z Prahy, Chebu nebo Karlových Varů," upřesnil Illek s tím, že fotografové přijeli z nejrůznějších míst České republiky.

Lektorkou letošního workshopu je fotografka Tereza z Davle. „Jsem ráda, že jsem se letošního ročníku mohla zhostit, protože přede mnou zde byli výborní fotografové. Je tu moc hezké prostředí a lidé odtud jsou moc úžasní," řekla lektorka. „Z pořízených fotografií pak připravíme výstavu, která se v Galerii 4 uskuteční v lednu. Fotografií aktu se zabývám již od svých osmnácti let, a pokud jsem doma, tak fotím na analogový fotoaparát," dodala lektorka.

„K focení mě přivedla dlouholetá spolupráce s Galerií 4," řekla modelka Denisa.