Na ženu o francouzských holích či jiné osoby vybírající na opuštěná zvířata by si měli dát pozor lidé v Mariánských Lázních. Znovu se totiž našli tací, kteří se snaží důvěřivé lidi přesvědčit o tom, že by měli přispět na psí útulek.

Mariánskolázeňské zařízení pro opuštěná zvířata ale nikdy žádnou veřejnou sbírku nepořádalo a nikdy pořádat nebude.

„Lidé, již mě na další případ upozornili, se s těmi, kteří vybírají na útulek, setkali postupně u všech místních supermarketů," uvedla provozovatelka mariánskolázeňského útulku Jaroslava Voltrová. A podle jejích slov to není poprvé. S podobným případem se během ledna setkali Mariánskolázeňští už podruhé a v loňském roce už také podvodníky řešili. „Tehdy jsem se dokonce s touto ženou setkala, i mě se snažila přesvědčit, abych přispěla. Zavolala jsem policii, ale jak je vidět, je zpátky."

Jaroslava Voltrová vyvrací, že by sbírka byla určená místnímu útulku. „Ráda bych poprosila všechny, které tito podvodníci osloví, aby jim žádné finanční prostředky nedávali," uvedla.

„Snažili se i u mě," řekl jeden z občanů Mariánských Lázní. „Když jsem se ptal, na jaký útulek vybírají, řekli, že na útulek v Teplicích. To mi ale připadá dost divné."

Podvodníci se ale neobjevují jen v Mariánských Lázních. V jiných městech v Karlovarském či Plzeňském kraji vybírají nejen na útulky, ale také například na Pomocné tlapky.