Nebývalá koncentrace kumštýřů vládnoucích perem, tužkou i štětcem, humoru a zábavy. Tak by se dala o víkendu charakterizovat atmosféra na chebském hradě. Odehrála se zde totiž dvoudenní akce ´Hradní hraní s hradní paní´. Tuto přehlídku kreslířů a humoristů z celé republiky se zde poprvé rozhodl uspořádat chebský ilustrátor a kreslíř Mirek Vostrý. A program ´táhl´. Ani nepřízeň počasí hosty neodradila. V sobotu a neděli jich dohromady dorazila tisícovka.

„Svým způsobem jsem si tak trochu vzal mustr z podobných úspěšných programů v republice, kterých se účastním," neskrýval Mirek Vostrý. „A právě hrad v Chebu je podle mne skvělým místem pro podobnou zábavu malých i velkých hostů. Když se to může podařit v Ostravě, Olomouci a Praze, tak proč ne v Chebu?"

Kromě známých ilustrátorů Vladimíra Dvořáka, Martina Hrona, Pavla Skury, Pavla Richtaříka, Petra Šrédla, Zdeňka Hofmana a Petra Slaby hosty zabavil také bohatý pohádkový program a jarmark s rozličným zbožím.

„Je to tady prima a moc se mi líbili koníci," chválila šestiletá Štěpánka Zábušková z Plesné, která na ´Hradní hraní s hradní paní´ dorazila s tatínkem.

To její vrstevník Jonáš Dovaly z Chebu si užíval při pohádce a střelbě z paintballových zbraní. „Musím Chebany pochválit. Je mezi nimi dost milovníků umění, kteří kumštu rozumějí," usmíval se zase kreslíř a malíř Petr Slaba z Dubé u České Lípy. „Akce v Chebu se i přes častý déšť podařila."