Ty se vydaly autobusem do německého Hohenbergu. Akci připravil chovatelský svaz z Hohenbergu a Chebu.

„Jsme tu letos již podruhé," uvedla Marta Beranová. „Začali jsme sem jezdit proto, že v DDM pořádáme pro děti ekohrátky. Navíc nás sem pozval i chebský předseda základní organizace Českého svazu chovatelů Václav Rybáček, který je spoluorganizátorem akce," vysvětlila Beranová.

Celkem si zvířata prohlédlo šestačtyřicet ratolestí.

„V letošním roce jsem udělala i menší výjimku, když jsem s sebou vzala i mladé chovatele z DDM, pro které je taková akce velmi naučná," podotkla Marta Beranová.

Dům dětí má s městem Hohenberg v Německu za sebou již mnohaletou spolupráci.

„Tuto výstavu drobného zvířectva zde pořádáme již pošesté," uvedla německá organizátorka Anja König. „Děti i dospělí zde mohli vidět přibližně čtyři stovky zvířat. Mezi nimi asi 185 králíků, 82 holubů a zbytek byly kachny, husy a další zvířata," doplnila Anja König.

Nejvíce v obležení malých hostů byli na výstavě králíci.

„Moc se mi mezi zvířaty líbilo," usmál se devítiletý Daniel Balík z Františkových Lázní. „Ze všeho nejvíce mne zaujali chlupatí králíci. Moje babička chová husy, kachny a králíky, takže jsem na zvířata zvyklý již odmala," dodal Daniel Balík.

„Já jsem si nejčastěji na výstavě prohlížel chlupaté slepice," uvedl desetiletý Tomáš Nedvěd z Chebu.

„Velmi nás těší, že jsme se mohli této výstavy zúčastnit, a také nás těší, že se děti mohly dozvědět spoustu informací o domácích zvířatech," dodala Marta Beranová.