Spoustu zážitků si odnesly děti, které se zúčastnily příměstského tábora chebského muzea. Po celý týden byly pro poslední prázdninový turnus připraveny soutěže a zajímavá setkání.

Malí táborníci si odnesli poznatky nejen ze života nevidomých. Společně vystoupali také na věže kostela svatého Mikuláše nebo si pochovali třetí kopii loutky Hurvínka.

„Já jsem tady letos už potřetí,“ pochlubil se sedmiletý Kuba. „ Nevím, co se mi tady líbilo nejvíce. Bylo úžasné opravdu úplně všechno. Bavily mě soutěže na nádvoří, kde jsme třeba běhali v muzejních bačkorách. To byla opravdu legrace,“ usmál se.

„Na posledním turnusu jsme měli třicet dětí,“ informovala vedoucí Milena Pečárková. Táborníci si užili také tradiční nocovku v muzeu. „Ta se mi opravdu moc líbila,“ zhodnotil Kuba.

„Děti se potkaly se spoustou zajímavých lidí. Velké poděkování za spolupráci patří skupině historického šermu Rectus, která na hradě předvedla své umění. Nevidomé Haně Miklóšové, která společně se svými přáteli děti zasvětila do života ve tmě.

Dalším, kdo nám věnoval svůj čas a několikrát s námi vystoupal na věže, je farář Petr Hruška, jenž byl vždy ochotný a trpělivý. O dobrou baštu se po celé prázdniny starala restaurace na chebském náměstí. I jim chceme poděkovat,“ dodala Pečárková.