Dětské dny pobavily Chebsko, v každém větším i menším městě či obci se nějaká akce na počest dětí konala. Chebský deník přináší pohled na několik z nich.

Policejní dětský den

V duchu rodinné atmosféry se konal policejní dětský den v sobotu 2. června od 12 hodin na střelnici u chebské Myslivny.

„Dětský den jsme zkusili udělat poprvé," prozradil Jan Sobotka, hlavní organizátor akce. „Nikdy jsme žádnou takovou akci nedělali. Pouze jsme se některých účastnili s ukázkami policejních zákroků. Na dnešním dni spolupracovalo Obvodní oddělení Policie České republiky (OO PČR) Cheb město společně s chebskými hasiči. Pro děti jsme měli připraveno několik ukázek. Bylo to například zadržení pachatele psem nebo zadržení nebezpečného pachatele. Dále jsme pro děti připravili mnoho soutěží, a dokonce své umění zde předvedl i kouzelník Marcel," dodal.

„Velice bychom chtěli poděkovat našim sponzorům," řekl velitel OO PČR Cheb město Miroslav Gonos. „Byl to Travel FREE Shop Svatý Kříž a společnost Playmobil. Dále bych chtěl poděkovat řediteli územního odboru hasičského záchranného sboru panu Doubravovi a také policejnímu krajskému řediteli a všem policistům, kteří na akci spolupracovali. Je to takové zpestření všedních pracovních dnů a poděkování našim nejbližším za to, že mají s námi trpělivost," dodal.

Desítky dětí si užívaly celý den. „Bylo to tu krásné," řekla desetiletá Míša Cibuľová. „Vůbec jsem to takové nečekala. Užila jsem si to tu," dodala.

Další, komu se policejní dětský den líbil, byl osmiletý Filip Tutter. „Moc jsem se těšil na kouzelníka. Nechal jsem si na obličej nakreslit masku Spidermana," dodal.

Hasičský den dětí ve Skalné

Svatou mší v kostele sv. Jana Křtitele začal dětský den ve Skalné, který Skalenští uspořádali opravdu velkolepě. Podle desetiletého Václava Uzla z Františkových Lázní byl celý den vydařený a nejvíce ho zaujala hasičská cvičení.

Dětský den ve Skalné, který se vydařil jak počasím, tak návalem rodin s dětmi, si každý velmi užíval. Po mši se návštěvníci za doprovodu chebského mládežnického orchestru odebrali s příslušným veselím na průvod městem. Ten směřoval na hrad Vildštejn, kde si mohly ratolesti prohlédnout hasičské muzeum a spoustu dalších zajímavostí, co hrad nabízí.

Od 14 hodin si hasiči připravili akci, která ovšem nebyla zajímavá pouze pro děti. Na vraku osobního auta předváděli, jak je složité vyprostit člověka, který má bolesti a je zraněný. Ukázku demonstrovali na živém figurantovi.

„Hasiči prý za chvilku budou zneškodňovat bombu, na to se moc těším," řekl desetiletý Vašík Uzel. „Škoda jen, že jim to převlékání do ochranných obleků trvá tak hrozně dlouho," řekl uštěpačně malý Váša.

Dětský den se zakončil country bálem pod širým nebem na koupališti za doprovodu kapely PIC NIC.