Dvaašedesát milionů korun má letos Karlovarský kraj připraveno na investice v chebské nemocnici. Finance by měly posloužit pro stavbu nového pavilonu, do kterého se přesune dětské a gynekologicko-porodnické oddělení a centrální operační sály.

„V současné době probíhá projektová příprava. Záměrem je vybudování pavilonu, který sloužil pro některá oddělení po dobu rekonstrukce a následně by v něm byla oddělení gynekologie, porodnice a dětské oddělení," sdělila Andrea Bocková, mluvčí Krajského úřadu Karlovarského kraje.

Nový pavilon má navazovat na hlavní pavilon B. Podle mluvčího nemocnice Vladislava Podrackého bude díky přesunutí oddělení a centrálních operačních sálů péče centralizovaná. „To přinese větší komfort jak pacientům, tak personálu," vysvětlil.

Zatím není zcela jasné, kdy se s pracemi začne, neměly by ale nijak zasáhnout do chodu oddělení.

„Pokud se bude realizovat výstavba nové budovy, nijak neomezí chod zdravotnických provozů. Stejně jako by neměla mít výraznější vliv ani na návštěvníky areálu nemocnice," sdělil.

Po rekonstrukci první části pavilonu B se mluvilo o tom, že bude následovat oprava i druhé části. Podle Podrackého se s rekonstrukcí levého křídla budovy B stále počítá. „Zatím ale nebylo rozhodnuto o konkrétním termínu realizace," podotkl mluvčí. Podle něj se také stále jedná o dalším využití uvolněných budov.

Řada obyvatel by raději viděla, kdyby se finance vložily spíš do samotné péče než do nového pavilonu. „Viděl bych v nemocnici řadu míst, kam by se finance měly vložit oprava 'C', dokončení rekonstrukce 'B', peníze mohly z mého pohledu posloužit i k tomu, aby se sem vrátila neurologie," odpověděl jeden z oslovených Chebanů Jaroslav Slávek.