„Co se týká oprav komunikací, původní rozpočet byl 11 milionů korun. Díky jedenáctimilionovému navýšení by mohlo jít na komunikace celkem 22 milionů korun,“ uvedla mluvčí chebského městského úřadu Simona Liptáková.

Letos se tak počítá také s velkoplošnou opravou cesty kolem věžáku v Májové ulici, kompletní výměnou asfaltového povrchu v Jesenické ulici v Hájích, na kterou by příští rok měla navázat celková rekonstrukce Zemědělské ulice, výměnou dožilého asfaltu na stezce pro pěší a cyklisty za železničním viaduktem směrem ke hřbitovu, kompletní úpravou vnitrobloku mezi ulicemi U Stadionu a Písečná včetně rekonstrukce chodníků a rozšíření ploch pro parkování, vydlážděním chodníku podél budovy integrované střední školy v ulici Obrněné brigády, položením nového asfaltu na chodníku v ulici Václava Kučery nebo výměnou shnilého dřevěného zábradlí podél cyklostezky u Riegerových sadů.

„Zaměříme se i na okrajové části Chebu, které byly dosud často opomíjené. Komunikace se budou opravovat na Klestu, u studánky v Podhradu, ve Starém i Novém Hrozňatově,“ poznamenal starosta Chebu Antonín Jalovec.

Některé úseky se navíc začaly opravovat levnější technologií. „Je třeba, aby byl podklad v pořádku. Pokud ano, díky technologii se zpevní i komunikace, která byla léta neudržovaná,“ poukázal místostarosta Chebu Zdeněk Hrkal. „Používá se při ní recyklát, který se předtím odfrézoval. Náklady jsou oproti tradičnímu postupu přibližně třetinové. Za stejné peníze tak opravíme daleko více úseků,“ vysvětlil Zdeněk Hrkal.

DENDROLOGICKÁ STEZKA. Mariánské Lázně označily více jak sto stromů porcelánovými tabulkami. Některé z označených dřevin dokonce pamatují zahradníka Václava Skalníka.
Pocta Skalníkovi, dendrologická stezka