Lidé u nich čekali už před otevřením a davy se jich hrnuly po celé odpoledne. "O tyto volby je veliký zájem," konstatovala Tereza Lanzdorfová, členka jedné z volebních komisí.

Redaktoři se ptali ve všech volebních místnostech a nikde nevznikly žádné problémy nebo komplikace, jen občas museli občané vystát menší frontu.

"Myslím si, že přímá volba prezidenta republiky je správná. Určitě k ní přijde velké množství lidí. Já sama jsem volila nejmladšího kandidáta - Jiřího Dienstbiera," dodala.
Pro ty, kteří se nemohli dostavit přímo do volební místnosti byla připravena takzvaná přenosná volební urna. Tu využili v chebském devátém okrsku už v 17 hodin. Šli k invalidnímu důchodci Rolfu Ruhfautovi. "Jsem moc rád, že ke mě přišli, abych mohl odvolit. Svůj hlas jsem dal Miloši Zemanovi, je mi ze všech kandidátů nejbližší," uvedl Ruhfaut.

Poprvé volit byla také osmnáctiletá studentka Kateřina. "Do poslední chvíle jsem nevěděla komu dát svůj hlas. Nakonec u mě vyhrál nejmladší kandidát pan Jiří Dienstbier," uvedla.