„Rada města Aše na své srpnové schůzi schválila více- a méněnáklady, týkající se odvodu spalin z kotlů. Zjistilo se totiž, že stávající komínové průduchy, se kterými projekt původně počítal, nelze použít, protože byly v minulosti v některých částech zabetonovány,“ vysvětlil mluvčí ašského městského úřadu Milan Vrbata. „U pláště budovy proto musel být vystavěn komín zcela nový. Cena díla se tak zvýšila o přibližně 100 tisíc korun,“ sdělil.

Nová plynová kotelna nahradí centrální zdroj dálkového vytápění.

Kotelnu buduje vítěz výběrového řízení, sokolovská společnost Radek Tirala – vodoinstalace. Z výběrového řízení vzešla cena 1,3 milionu korun.

Druhou investiční akcí je stavba výtahu.

„Zajištění bezbariérovosti přístupu do školní budovy bylo svěřeno společnosti RMC STAVBY Cheb, která zvítězila ve výběrovém řízení s nabízenou částkou 2,1 milionu korun. Za tuto částku se provedla bezbariérová úprava vstupu do žákovských šaten 1. stupně, zrekonstruovala se sociální zařízení v přízemí, kde vzniklo WC pro osoby zvláště tělesně postižené, a zároveň byly opraveny sprchy pro tělocvičnu,“ podotkl Milan Vrbata. „Vně budovy byl přistavěn osobní výtah propojující všechna tři podlaží budovy, která jako první z ašských škol umožní bezbariérový přístup,“ dodal.

Obě technická zařízení budou umístěna v zadním traktu školy, takže nebudou nijak rušit ráz této více než sto let staré budovy. Do začátku nového školního roku. mají být obě investice hotové.

Ilustrační foto.
Pivaři jásají, zlatavý mok poteče na slavnosti proudem