„Úpravy se dotknou i nezrekonstruované části Lesní ulice. Po vybudování nového velkého parkoviště u věžáků je právě v neopravené části Lesní ulice situace s parkováním nejhorší z celého sídliště,“ upozornil tiskový mluvčí města Chebu Tomáš Ivanič. Oficiálně je zde pouze 35 parkovacích míst, i když reálně tady v rozporu s předpisy parkuje aut podstatně více, často přes stovku. Díky plánovaným úpravám by se měl počet míst zvýšit na 160. „Rekonstrukce Lesní ulice bude s ohledem na komplikovanou dopravní situaci rozdělena do tří fází. V té první se bude pracovat v sousedství vyšších panelových domů ve spodní části ulice,“ informoval chebský starosta Zdeněk Hrkal. 

Pod domy bude vybudována nová komunikace, kolem které budou parkovací místa. Ve druhé fázi se práce přesunou do prostoru před domy a ve třetí pak dále směrem ke křižovatce s ulicí Stavbařů.

„Podle již hotové studie by to dohromady mělo stát kolem 30 milionů korun,“ potvrdil místostarosta Chebu Michal Pospíšil.

Podívat se do útrob vodní nádrže Skalka v Chebu mohli lidé během víkendu. Hosté tu obdivovali například zázemí vodní elektrárny v podzemí.
FOTO: Lidé nahlédli do útrob elektrárny

V rámci postupných úprav komunikací a zlepšování možností pro parkování na Skalce došlo v předchozích letech například k rekonstrukci částí ulic Do Zátiší a Lesní nebo vybudování již zmíněného parkoviště u věžových domů.

Právě na poslední jmenované parkoviště se v minulosti upnulo mnoho obyvatel sídliště Skalka. Ačkoliv tu vyrostlo kolem stovky parkovacích míst, jejich nedostatek se nevyřešil. Pokud někdo i dnes přijede k tomuto parkovišti ve večerních hodinách, místo tady bude hledat marně. Přitom jeho cena byla necelých jedenáct milionů korun.

Na sídlišti Skalka nechalo město před několika lety zbudovat velké odstavné parkoviště, lidé jej ale příliš nevyužívají, protože se nachází na spodním okraji sídliště. A mnozí chtějí na svůj vůz vidět.

„Přitom je večer napůl prázdné,“ sdělil obyvatel Josef, který u odstavného parkoviště bydlí. „Řidiči si stěžují na nedostatek parkovišť a přitom mají několik prázdných míst k dispozici hned u nosu. A to i ve večerních hodinách. Chápu ale, že jim vadí, že na své auto neuvidí. Nicméně, zadělat další kus zeleně jen proto, že nemají lidé kde parkovat, považuji za nesmysl,“ dodal. 

Ilustrační foto
Další padělky v tržnici Dragon