Dvě budovy před panelovým domem Májová 39 vlastní Vojtěch Kubálek. Jenže majitelem pozemku pod nimi je město Cheb. V roce 2013 se začalo mluvit o tom, že chce vlastník budov koupit i lukrativní pozemky, a to za 3300 korun za metr. Stavby by zdemoloval a na jejich místě by postavil polyfunkční dům s lékárnou, obchody, kancelářemi a byty. Proti tomu se ale postavili obyvatelé panelového domu, poté i většina zastupitelů. K prodeji tak nedošlo. A protože šlo o dočasné stavby, rozhodl stavební úřad o demolici. Ani do druhého termínu 31. srpna 2015 však majitel budovy nezboural.

„Stále platí, že chceme pozemky převzít čisté," potvrdil chebský místostarosta Pavel Hojda. Počítá také s eventualitou, že vlastník pozemků město zažaluje. A jak již dříve zaznělo na jednání chebských zastupitelů, má šanci soud vyhrát a pozemky získat.

Teď však bude konat chebský stavební úřad. Vlastník budov nereagoval ani na druhý termín, případ tak pravděpodobně poputuje na chebský exekutorský úřad. Ten si s velkou pravděpodobností nechá vyčíslit, na kolik by demolice vyšla, a částku bude vymáhat na Vojtěchu Kubálkovi.

„Demolice by měla hrubým odhadem přijít na tři až pět milionů korun," podotkl místostarosta. Jak vysvětlil, nejde jen o samotné bourání, sutiny je nutné zlikvidovat.