Na koupaliště Dřenice nedaleko Chebu přijíždějí ve slunných letních dnech stovky lidí denně. Tento rok má koupaliště nového správce SK Juventus Cheb. A jak se zdá, spokojení jsou návštěvníci i město Cheb, které areál vlastní. Jaké akce a úpravy má nový správce v plánu? Také o tom se Deník bavil se Zbyňkem Cajthamlem, předsedou SK Juventus Cheb.

O Dřenici jste měli opravdu velký zájem. Přihlásili jste se do všech výběrových řízení, která se konala v uplynulých sedmi letech…

Jsme sportovci a máme toto místo velice rádi. Jak se říká, je to naše srdeční záležitost. Navíc jsme se nemohli dívat na to, jak bylo s koupalištěm hospodařeno. Třetím důvodem bylo, že jsme viděli potenciál tohoto koupaliště, který v minulých letech nebyl ani zdaleka naplněn, a navíc jsme chtěli něco udělat pro zviditelnění plážových sportů v našem regionu, kterým se dlouhodobě věnujeme. Dokonce jsme se zúčastnili MS ve footvolley v Dubaji v roce 2011, kde jsme obsadili 18. místo z 34 týmů.

Jste tedy s letošní sezonou spokojení?

Letošní sezona se nám velice vydařila a jsme rádi, že jsme měli pozitivní odezvu jak ze strany občanů, tak od vedení města, které s námi bylo podle našich informací spokojeno. V současné době ještě není vyúčtování sezony hotovo. Ale již teď mohu říci, že i přes vynaložené náklady byla sezona úspěšná.

    Zbyněk Cajthaml, předseda SK Juventus Cheb.   Pořádali jste přes sezonu nějaké akce? A máte v plánu nějaké i na příští rok?

Co se týká sportovních a kulturních akcí, uspořádali jsme tři větší kulturní to byla například Pěnová Disco Párty nebo Black Moon Párty, a asi 10 sportovních akcí. Šlo o turnaje v plážové házené, plážovém fotbalu, plážovém volejbalu, plážovém nohejbalu, nohejbalu, stolním tenisu nebo třeba pétangue. Mohlo jich být ještě víc, tři červnové víkendy nám ale propršely, a tak jsme akce museli zrušit. Nejlepší akcí podle mě bylo mistrovství České republiky ve footvolley, kterého se zúčastnilo několik reprezentantů ČR, mistrů světa či Evropy v nohejbale. Samozřejmě bychom chtěli na letošní sezonu navázat a všechny tyto akce zopakovat samozřejmě pokud to dovolí počasí. Na příští sezonu plánujeme přidat ještě turnaje v malé kopané. Ty se nemohly uskutečnit, protože nám předešlí nájemci předali fotbalové hřiště ve velmi špatném stavu.

Zástupci města ocenili, že řadu věcí na koupališti opravujete sami. Co třeba?

Je pravdou, že děláme mnoho věcí na vlastní náklady a z vlastních prostředků. Jak jsem již řekl, plovárna je naše srdeční záležitost, a pokud něco máte rádi, neváháte tomu ledacos obětovat. Ať už vlastní čas a práci, tak finanční prostředky. Musím ale velice poděkovat vedení města, které nám pomáhá, a jsme za to velice rádi. Vyzdvihl bych hlavně zakoupení lodiček a šlapadel nebo zakoupení vodní atrakce, která je velice oblíbená.

Pokud se ptáte, co jsme například udělali sami, je toho opravdu mnoho. Za zmínku stojí například nová zámková dlažba u dětského brouzdaliště, včetně zakoupení barvy a natření bazénu, došlo ke zvětšení stávající garáže, na což město dodalo materiál, a vybudování dalšího skladu na nářadí z důvodu uskladnění dalšího pracovního nářadí a traktůrku. Byl vybudován plůtek mezi dětským hřištěm a brouzdalištěm, terasa u chatky plavčíka, nové molo na šlapadla a schody do vody. Proběhla kompletní rekonstrukce velkého fotbalového hřiště včetně hnojení, rekultivace zadního traktu koupaliště. Zprovoznili jsme zavlažovací systém, natřeli plot kolem celého areálu, postavili cihlové obložení okolo grilu a upravili ještě řadu dalších věcí. Ve spolupráci s městem, které dodalo barvy a lak, jsme kompletně zrenovovali všechny lavičky v celém areálu, včetně laviček bistra, a to i s obroušením starých laků a barev. Natřely se v neposlední řadě i všechny dětské atrakce.

A plány na příští rok?

Ve spolupráci s městem bychom na příští sezonu chtěli upravit stávající pláž rozšířit její délku až na konec areálu, který byl v zadní části zarostlý a zaplevelený, a zlepšit přístup do vody.Chtěli bychom také vybudovat odvodnění fotbalového hřiště na plážový fotbal. Nechali jsme se inspirovat nápady občanů a návštěvníků koupaliště a požádali vedení města o pomoc v této věci, protože bychom tak velkou akci nebyli schopni sami zrealizovat. V této chvíli probíhá zazimování areálu jako takového, včetně odpojení čerpadel vody, a další podobné práce. Na novou sezonu jsme již sehnali druhou trampolínu pro děti, která se nám v letošním roce velice osvědčila. Dále bychom na příští sezonu potřebovali zakoupit kompletní sítě na velké fotbalové hřiště, abychom mohli uskutečnit avizovaný turnaj v malé kopané, protože ten již v příští sezoně bude možné na zrekultivovaném hřišti uskutečnit.

Co podle vás ještě koupališti chybí?

Nechám se inspirovat návštěvníky a členy SK Juventus Cheb, kterým chybí další sprchy a převlékárny uprostřed či v zadní části koupaliště, dřevěná lehátka v zadní části koupaliště, nafukovací skákací hrad pro děti, ještě jedna vodní atrakce, zázemí pro personál, aby nemusel denně dojíždět a mohl přespat, nebo třeba deset malých chatek pro školy a školní výlety. V budoucnu by šlo vybudovat například tobogan či menší skluzavku do vody a tak podobně. Je toho mnoho, jak se dá areál zlepšovat, a nebráníme se žádným nápadům z řad občanů či vedení města.