Konečně do regionu dorazilo to pravé léto. Nastávající prodloužený víkend se teploty mají vyšplhat přes třicet stupňů Celsia. A milovníci koupání po širým nebem se mohou radovat. Vyhledávané přehrady Skalka i Jesenice jsou zatím bez sinic.

„Na Skalce i na Jesenici je podle posledních rozborů voda vhodná ke koupání," potvrdil tiskový mluvčí podniku Povodí Ohře Jan Svejkovský.

Městské koupaliště Dřenice hlásí, že je na nápor hostů připraveno. Do konce prázdnin však bude cesta na tuto oblíbenou plovárnu komplikovaná. Jediná legální komunikace ve směru od Chebu nyní není průjezdná. „Na koupaliště Dřenice už vede objížďka," řekla Simona Liptáková, tisková mluvčí Městského úřadu Cheb. „Důvodem jsou stavební práce na komunikaci, spojené s vybudováním vodovodu a kanalizace z Vrázovy ulice do Horních Dvorů," dodala.

K návštěvě Dřenice kromě koupání v přehradě Jesenice lákají také atrakce pro malé i velké hosty a sportoviště. Nechybí zde dětské hřiště s brouzdalištěm a mnoha herními prvky, pískoviště, tři beachvolejbalová hřiště, hřiště na plážovou házenou a plážový fotbal, dvě písčitá hřiště na nohejbal a líný tenis, fotbalové hřiště, stolní tenis i pétanque.

„Samozřejmě že provozujeme i půjčovnu sportovního nářadí," uvedl za provozovatele plovárny Zbyněk Cajthaml a dodal, že nově pořídili i trampolínu a očekávají také dodávku dvou šlapadel a čtyř lodiček.

„A sportovní fandové si přijdou na své o nastávajícím víkendu, kdy se od 4. do 5. července bude v areálu plovárny konat mistrovství České republiky v plážovém nohejbale mužů," vyzdvihl Cajthaml. A milovníci řádění na přírodních koupalištích si přijdou na své také například ještě na Jesenici u autokempu Václav i u Rybářské bašty a na koupališti Lido Hamrníky u Mariánských Lázní. Tam Krajská hygienická stanice Karlovarského kraje zjistila rovněž výbornou kvalitu vody a tamní provozovatelé se na nápor návštěvníků přichystali.