Klidnější spánek. Tak hodnotí účinnost novelizace městské vyhlášky někteří Ašané. Úprava totiž stanovila konec provozní doby hostinským zařízením v některých lokalitách Aše na 17. hodinu. A situace v okolí těchto provozoven se podle občanů vážně zklidnila. A to především v ulici Okružní a jejím blízkém okolí.

Podle místního občana z oné lokality každou noc museli naslouchat Ašané hluku, který je velmi rušil. Dalším problémem byla drogová scéna, která by místní ulice pomalu přetvořila v ghetto. Změnilo se tedy něco od začátku září, kdy byla petice podepsána a odsouhlasená vedením města Aše?

„Je tady o poznání větší klid," řekl obyvatel Okružní ulice. „Když se kouknu z okna, nevidím tolik pochybných individuí, a dokonce mě už nic nebudí ze spánku," dodal.

Podobně na tom je také jednadvacetiletá Jana, která v dříve problémové lokalitě často pobývá. „Nyní si už nemůžu absolutně stěžovat na nedodržování nočního klidu," řekla Jana. „Jelikož studuji a pracuji u toho, potřebuji spoustu klidu, a to hlavně v noci, kdy si chci odpočinout. To dřív bohužel nešlo a já naspala sotva pár hodin. Dříve byly dokonce i dny, kdy jsem se večer bála vyjít před dům. To se ale změnilo," usmívala se.

Podle ohlasů místních občanů je vyhláška velmi účinná. Vedla totiž podle mluvčího Aše Milana Vrbaty ke zklidnění a obnovení veřejného pořádku, který v této lokalitě velmi chyběl.