V poslední době se totiž rozmnožily případy, kdy lidé převáželi drogy z Čech do Německa a naopak.
Při posledních kontrolách v Chebu zjistili policisté několik přestupků. V polovině prosince loňského roku navíc začal v Karlovarském kraji fungovat speciální tým s názvem Krystal. Ten pohyb drog v kraji pečlivě monitoruje.

„Tato skupina má na starosti kontrolu tržnic, barů a všech ostatních zájmových objektů," informovala policejní mluvčí Andrea Kávová. „Tým se skládá jak z uniformované policie, tak i z kriminální policie a každý den se do něj zapojují desítky policistů, kteří mají tuto činnost na starosti," upřesnila Kávová. Navíc v polovině ledna kriminalisté zahájili také kontroly pod názvem závojové pátrání. „Závojové pátrání se jmenuje kontrola proto, že se jedná o síť stanovišť, která si policisté vytipovali," upřesnila Andrea Kávová. V závojovém pátrání se prohlížejí i tržnice, kde dochází nejčastěji k nákupu drog. V boji proti drogám chtějí policisté pokračovat i nadále. Místa hlídek se však budou pravidelně měnit.

Při poslední akci v Chebu naštěstí kriminalisté drogy u řidičů a obchodníků neobjevili. „Za celý den, kdy jsme kontrolovali jak řidiče u hranic s Německem, tak i obchodníky na tržnicích, jsme drogy nenašli," uvedl policejní mluvčí Pavel Valenta. „Policisté prohlédli přes sto vozidel. Zkontrolovali i šest cizinců, kteří žijí mimo Evropskou unii. Devětadvacet přestupků vyřešili blokově. V osmi případech přišli na to, že kontrolovaní porušili zákon o pobytu cizinců, a jednadvacet řidičů porušilo zákon o provozu na pozemních komunikacích," dodal Valenta.