Peníze by šly na zajištění financování další etapy rekonstrukce sportovního areálu TJ Lokomotiva Cheb. Odhadované náklady na rekonstrukci haly s přístavbou šaten jsou 38,6 milionu korun.

„Dotace by mohla být až 60 procent nákladů. V maximální výši 20 milionů korun. Dofinancování projektu z prostředků města by pak činilo 18,6 milionu korun vč. DPH,“ sdělil starosta města Antonín Jalovec.

Práce na rekonstrukci šaten, úpravě sportovní haly i gastroprovozu pro sportovce budou záviset na tom, zda město dotaci získá. V opačném případě by se musel projekt omezit pouze na výstavbu šaten s plánovaným rozpočtem 17 milionů korun. Rekonstrukce areálu je plánována i v příštím roce.

V současné době stavební firma upravuje travnatý areál sportovního objektu.

První etapa, která zahrnovala vybudování umělého trávníku, má vyjít celkem na 22 milionů korun. Opravy měly začít už v loňském roce, ale protože vítězná firma nakonec od zakázky ustoupila, přesunulo město nové výběrové řízení až do letošního roku. V minulém roce by se totiž všechny stavební práce nestihly včas.

První etapu město rozdělilo na dvě části, a to na etapu 1A a 1B. Etapa 1A zahrnuje vytvoření umělohmotného hřiště s umělou trávou. Součástí jsou i terénní úpravy okolo hřiště.

Při druhé etapě 1B, která bude následovat po té první, je plánováno vyrobit opěrné stěny kvůli tomu, aby se mohla ke stávající budově napojit plánovaná přístavba.

Opravené hřiště umožní užívání ve všech soutěžních utkáních mládeže a dospělých, s výjimkou utkání I. a II. ligy dospělých.

V uplynulých dnech přišlo nové vedení chebské radnice s tím, že některé přípravné práce na sportovním areálu jsou záhadné. To se týká například tribuny pro diváky, která byla uvedena jako ve velmi havarijním stavu. Při bližším zkoumání se však přišlo na to, že stav tak kritický není. Nicméně i ona nakonec projde rekonstrukcí.

Ilustrační foto
Vloupal se do karavanu