„Nezastíráme inspiraci akcí Chebské dvorky, na kterou chceme navázat,“ uvedl Cyril Kozák z Hroznatovy akademie. „Koneckonců na přípravě spolupracujeme s některými jejími organizátory z chebské galerie G4.“

Třídenní festival pod širým nebem je v současné době ve fázi příprav a Hroznatova akademie se obrací na výtvarníky a řemeslníky, aby se k nim připojili a prezentovali svá díla. „Místo bude i například pro výrobce domácích pochutin, divadelníky, muzikanty nebo tanečníky,“ uvedl Kozák.

Open air festival umění a řemesel Okolo konventu se bude konat v těsném sousedství budovy barokního kláštera, a to na určených zdech, plotech, na okenních mřížích a podobně. „V případě velmi nepříznivého počasí se akce přesune do chodeb klášterního suterénu,“ přiblížil. Pro umělce bude mít akademie k dispozici 30 stanovišť.

Petr Navrátil.
V Chebu se rozpadla koalice

„Akce bude doplněna i kulturním programem.“ Vzhledem k tomu, že se jedná ze strany Hroznatovy akademie o premiéru, rozhodla se oslovit umělce. „Obracíme se především na výtvarníky v oblasti grafiky, fotografie, plastiky nebo malby,“ uvedl. „A také na keramiky, šperkaře a mnohé další. Těšíme se na každého zájemce, ale vzhledem ke specifickému prostředí musíme odhadnout, zda se prezentované práce nemohou dostat do konfliktu s duchovním zaměřením místa,“ dodal.

Premiérový festival se uskuteční od 22. června do 24. června.