Jako trenér vedl řadu českých fotbalových týmů a byl také reprezentačním trenérem České republiky. Jeho největším úspěchem s reprezentací je druhé místo na Euru 96. Působil také v zahraničí, například ve Švédsku, na Kypru či v Gruzii, kde získal v roce 2008 s klubem FC Dinamo Tbilisi po třech letech mistrovský titul. Roku 2007 získal Cenu Václava Jíry.

V současnosti provozuje ve Františkových Lázních Sanatorium Mariot. Jeho jméno vybral podle hotelu, kde bydlela fotbalová reprezentace během Eura 1996 v Anglii. A místní si ho pamatují zejména z působení u Rudé hvězdy Cheb. Řeč je samozřejmě o Dušanu Uhrinovi starším, který se stal františkolázeňským patriotem a ochotně svolil, že bude pro Chebský deník stručně hodnotit některá utkání na fotbalovém šampionátu v Brazílii.

A co říká Dušan Uhrin na jistý konec Španělů na mistrovství?

„No, tak to určitě bude největší překvapení celého šampionátu," nezapřel údiv ani v telefonickém hovoru s redakcí (Chebský deník se s Dušanem Uhrinem spojil při jeho pobytu na dovolené v Turecku). „Španělé bezesporu doplatili na jejich tiki taku - systém krátkých přihrávek. Nedokázali se poučit z evidentního úpadku Barcelony na klubové scéně a ještě nedávno nedostižný herní styl nebyl efektivní. Navíc jejich hrotový útočník Diego Costa se podle mého názoru do této koncepce vůbec nehodí. Je to typický hroťák, který potřebuje úplně jiné přihrávky," neskrýval Uhrin a dodal, že ho upoutaly také mnohé slabé výkony rozhodčích. „Taková ta jejich pomoc Němcům proti Portugalcům, to už bylo za hranou. Velmi přísnou penaltu srbský rozhodčí Mazič nařídil po souboji Pereiry s Götzem," neskrýval. „A když jsme u těch Němců, tak jejich fandové jsou zde v našem hotelovém komplexu zatím v pohodě. Fandí, ale velice slušně. Také to asi bude tím, že se jedná vesměs o starší turisty," pousmál se trenér hoteliér.