Ačkoliv mu tentokrát počasí nepřálo, našli si na něj cestu návštěvníci a nenechalo si ho ujít ani několik desítek kreslířů. Organizátoři proto rozhodli, že bude pokračovat, a chystají třetí ročník.

„Jsem rád, že druhý ročník festivalu potvrdil naše loňské rozhodnutí tuto tradici zavést,“ říká Jan Kuchař, starosta Františkových Lázní. Právě město festival pořádá ve spolupráci s Klubem kreslířů a humoristů. Také druhý ročník považují za úspěšný.

Kvůli dešti třeba vypověděla na chvilku službu technika, jinak si všichni akci užili. Od soboty je navíc festival držitelem hned dvou Guinnessových rekordů. „Zvládli jsme vystavit nejvíc kreslených vtipů na jednom místě a přítomným kreslířům se povedlo namalovat největší vtip v největším počtu autorů. Už dnes přemýšlíme nad tím, čím bychom mohli návštěvníky překvapit příští rok,“ podotýká Jan Kuchař.

Pracovníci ćeského Geofyzikálního ústavu jezdí jednou ročně studovat zemětřesení i na Island.
FOTO: Kvůli zemětřesení vyráží až na Island

Letošní ročník prokázal zájem autorů o tuto akci. Vystavovalo zde 167 autorů ze 47 zemí světa víc než 600 výtvorů. „Z kontinentů nám zde chyběla pouze Austrálie a já věřím, že i to do třetího ročníku zvládneme napravit,“ dodává.

„Druhý ročník Mezinárodního festivalu kresleného humoru se povedl a myslím, že se nám daří dostat kreslený humor opět k lidem. To je totiž úkol, který si náš Klub kreslířů a humoristů Tapír předsevzal,“ doplňuje Mirek Vostrý, zakladatel Klubu kreslířů a humoristů. „Jsem rád, že se z MFKH stává opravdu tradice,“ dodal.

Nouze o humorné zážitky prý nebyla ani při organizaci celé akce. Jak se ale pořadatelé shodují, příhody si raději nechají pro sebe.