Nadační fond Historický Cheb by rád v centru Chebu vybudoval jedinečnou Goethovu lavičku, která by připomínala velmi časté návštěvy tohoto známého básníka v tomto městě. Finanční náklady zatím vyčíslené nejsou, ale město už má lokalitu, ve které se lavička objeví, vytipovanou.

„Záměr vybudovat v území nově chystané krajinné výstavy na městském pozemku odpočinkové zákoutí s lavičkou věnovanou Goethemu a s informací o nadačním fondu schválila správní rada v červnu roku 2015," uvedl Michal Pospíšil, člen správní rady Nadačního fondu Historický Cheb.

V tuto chvíli bude připravena celková koncepce vzhledu území a spočítány finanční náklady. Projekt by měl být uskutečněn v jarních měsících roku 2016. Goethova lavička se bude nacházet kousek před vchodem do areálu nové krajinné výstavy u přehradní nádrže Skalka.

Jedna z podobných Goethových laviček se dnes nachází také ve svahu pod Domem dětí a mládeže Sova (DDM).

„Nová lavička bude o dost delší, než je ta u DDM," konstatoval Michal Pospíšil. „Právě u přehrady Skalka město před nedávnem zakoupilo pozemek za 600 tisíc, který nechá upravit a vznikne tam právě takové odpočinkové místo, které bude jakýmsi předvstupem do krajinné výstavy, která se plánuje na rok 2017," poznamenal Michal Pospíšil. Plánovaná krajinná výstava pak bude jakousi stezkou Goetha, která povede přes přehradu až na vyhlídku Egerwarte a z ní na Komorní hůrku. Právě ta byla pro Goetha zásadní, protože jako velký básník a přírodovědec první určil, že se jedná o sopku, což se následnými geologickými průzkumy prokázalo.